maandag 8 oktober 2012

De dag van de rozenkransLieve Kralenzooiklanten,
DAG VAN DE ROZENKRANS

Steeds minder mensen weten het nog; de oudste beschreven toepassing van een snoer met kralen is de rozenkrans. Op 7 oktober 1571 vond er bij de Griekse havenstad Lepanto een zeeslag plaats, waar 84.500 Christenen vochten tegen 88.000 Ottomanen. De Christelijke vloot stond onder leiding van Paus Pius V en die won in een halve dag onverwacht deze zeeslag.
Die overwinning werd toegeschreven aan het massaal bidden van de rozenkrans. Bij dit oude Katholieke gebruik wordt een lang gebed opgezegd, dat bestaat uit de onderdelen: het "Onzevader" (15 maal) en het "Weesgegroet" (150 maal). De rozenkrans wordt daarbij gebruikt als hulpmiddel om het juiste aantal gebedsonderdelen te tellen. Per rozenkrans vormen 4 grote kralen, 1 tussenstukje en 50 kleine kralen een gesloten cirkel. Tijdens het opzeggen van het gebed moet de rozenkrans driemaal doorlopen worden.

Na de zeeslag stelde Paus Pius V officieel op 7 oktober een jaarlijkse feestdag in: De Dag van de Rozenkrans.
Zondag aanstaande is het 7 oktober en wij vonden dat een mooie gelegenheid om het oudst bekende kralensnoer ter wereld onder jullie aandacht te brengen.

Ongetwijfeld zijn er mensen, waarvoor de rozenkrans een belangrijk symbool is. Maar er zijn ook mensen, die nog "ergens" een rozenkrans in de la hebben liggen. Vaak kapot of niet meer compleet. Anderen hebben er wel van gehoord, maar hebben zo'n kralensnoer nog nooit in hun handen gehad. Via de speciale materialen in onze webwinkel stellen we jullie in de gelegenheid om een oude rozenkrans te repareren of om een nieuwe te maken. Het rozenkrans-tussenstuk speelt hierbij de hoofdrol, want de rest bestaat uit gewone kralen en een kruisje als hanger.
Ben je nieuwsgierig naar de 83 verschillende rozenkrans-tussenstukjes in onze webwinkel, klik dan HIER .
En een rijtje van 3 speciale rozenkranskralen vindt je HIER .
De complete serie van 74 verschillende kruisjes staat HIER .


UITWISSELING

Maar er is meer. We willen jullie stimuleren om ervaring, voorbeelden en techniek uit te wisselen. Daarom vragen wij wie er bereid zijn om foto's/tekeningen en bijbehorende werkbeschrijvingen van een rosenkrans naar ons op te sturen. Dat mag best van een oude rozenkrans zijn. Het materiaal zullen wij publiceren op informatie-website HoeMaaktUHet. Eventueel helpen wij bij het verbeteren van tekeningen of tekst.
Iedere inzender wordt beloond met een Kralenzooi-cadeaubon van € 5,00

Wij zorgen al vele jaren op informatie-website HoeMaaktUHet voor inspiratie in de vorm van patronen, tekeningen, techniekbeschrijvingen en foto's. Nu is het de beurt aan de rozenkrans om even in de schijnwerper te staan. Door middel van het uitwisselingsproject hopen we veel informatie te verzamelen over het maken of repareren van rozenkransen en die prompt te kunnen publiceren.
We laten 7 oktober, De Dag van de Rozenkrans, daarom niet ongemerkt voorbijgaan.

Ben je nieuwsgierig naar het begin van het uitwisselingsproject, dat nu al op "hoemaaktuhet.com" te zien is, klik dan HIER . Maar LET OP: om het hoofdstuk Patronen/Rozenkransen te kunnen openen heb je je Kralenzooi-wachtwoord nodig.
We hopen veel reacties, in de vorm van foto's/tekeningen en bijbehorende werkbeschrijvingen, te mogen ontvangen. En iedere bruikbare inzending levert een cadeaubon op.PRODUCTEN EN NIEUWE PRODUCTEN

Onze manier om de economische crisis te doorstaan is: blijf investeren in je toekomst. Als grootste speciaalzaak in Nederland op het gebied van het zelf maken van sieraden ben je dat aan je klanten verplicht, denken wij...
Daarom staan er op dit moment 139 nieuwe producten in webwinkel Kralenzooi. Hier een voorbeeld van één van onze nieuwe producten :Tila beads, inderdaad met 2 gaatjes per rocaille, kleur: orchidee, prijs: € 8,58 per 10 gram.


Ben je nieuwsgierig naar het complete overzicht (6 pagina's) van nieuwe producten, klik dan HIER .

Ben je nieuwsgierig naar alle, ruim 8200 producten in webwinkel Kralenzooi, klik dan HIER .

Vind je het leuk om even te "neuzen" in de vaste hoek met AANBIEDINGEN, klik dan HIER . Op dit moment staan er 177 AANBIEDINGEN in webwinkel Kralenzooi. 
25e ONTWERPWEDSTRIJD

Nog 4 weken en dan moeten jullie ontwerpen voor de 25e Ontwerpwedstrijd
opgestuurd zijn naar de redactie van informatie-website HoeMaaktUHet.
Wij willen deze jubileumwedstrijd niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Daarom is eenmalig de prijzenpot verhoogd én ontvangt iedere deelnemer
bij het ontwerppakketje een klein cadeautje.Er zijn nog ontwerppakketjes over. Dus als je nog mee wilt doen aan de meest bijzondere, boeiende, buitengewoon belangrijke ontwerpwedstrijd in sieradenland, bestel dan snel HIER je geheime verrassingspakketje bij webwinkel Kralenzooi.
Inleveren van je ontwerp is tot 31 oktober om 20:00 uur mogelijk. Dus....
Veel kijk-, maak- en shopplezier,

Groetjes van Sannie en Harjo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ontwerppakketjes

Ontwerppakketjes
Doe ook mee met onze ontwerpwedstrijd en koop een pakketje.